Pindsvin er et kødædende nyttedyr ...

Hjælp pindsvinet

Køb et Pindsvine-hi
- skjulested og vinter-hi til pindsvin

Kun DKK 250,-

Køb det her på hjemmesiden

eller hos

vejen biavlscenter

Gode råd

Pindsvin tåler ikke mælk

En flad skål med vand stilles ved indgangen til pindsvine-hiet og her kan der ligeledes strøes lidt kattetørfoder - en godbid som pindsvinene godt kan lide.

I er måske i tvivl om hvorvidt pindsvin skal have mælk eller ej. De får diarré af komælk, og unger dør af det - så giv dem vand!

Pindsvin er kødædende nyttedyr

Pindsvin er faktisk mere eller mindre altædende, men de foretrækker biller, snegle, orm og andre insekter. Det kan også finde på at spise ådsler eller æg fra reder.

Pindsvinet er derfor et nyttedyr, der spiser de snegle og orm, som normalt spiser af afgrøderne i køkkenhaven. Så har du en køkkenhave, skal du være glad for at have pindsvin i din have.

Er du så heldig at have pindsvin i din have, så pas godt på de små nyttedyr. Du kan, hvis du vil, strø lidt kattetørfoder ud til dem, som supplement til snegle, bænkebidere, biller, larver og andet "guf". Frugt og grønt, brød, ris og anden vegetabilsk føde, går ufordøjet igennem og gavner dermed ikke pindsvinet. Solsikkekerner og især avocado, kan de have glæde af.

Pindsvin og deres lopper

Det lille nyttedyr med det latinske navn Erinaceus Europaeus bliver beklageligvis ofte omtalt som et utøjsbefængt dyr. De får tit skylden for at hunde og katte er så plaget af lopper.

Der kan være lopper på pindsvin, men det er pindsvinets helt egen loppeart, Archeaopsylla Erinacei, som ikke kan leve på andre dyr. Skulle en pindsvineloppe uheldigvis få forvildet sig over på et andet dyr, skal den nok komme væk i en fart, uden at have smagt på den fremmede vært.

Pindsvinet får ikke lus. Skovflåt kan de få, såvel som andre dyr og mennesker.

At pindsvin har meget "utøj" er en gammel skrøne.

Pindsvine-hi.dk · Trappendalvej 36 · 6094 Hejls · Tlf. +45 2380 2300 · E-mail: post@pindsvine-hi.dk · CVR-nummer: 25 45 77 30